Bár eleinte inkább a női illatok hódítottak, egyre nagyobb teret nyert az évek során a férfiaknak készült parfümök, így mára már egyetlen férfi szekrényéből sem hiányozhat valamilyen illatszer.
Mára már szinte minden divatház kollekciójában megtalálhatóak a női mellett a férfi illatok is, így igen széles lett a paletta. Egy-egy jól megválasztott férfi parfümmel könnyedén lenyűgözhetőek a hölgyek. Természetesen minden férfihez különböző illatkreáció illik, de ha az alábbi, nagy népszerűségnek örvendő darabok közül választ, garantáltan nem fog mellényúlni.
Giorgio Armani két illata is töretlen népszerűségnek örvend már hosszú évek óta, most vált éppen nagykorúvá az Aqua di Gio, emellett a 2004-es Armani Code is rendkívül jól fogy. Nemcsak Armani lepi meg a férfiakat igazán jó illatokkal, a Hugo Boss termékei is igen kelendőek, például a Just Different vagy a Pure.
Nagyon népszerű Paco Rabanne: 1 million illata, a 2008-ban kreált friss, citrusos-mentás illat rengeteg férfi és nő kedvence.
Számos híresség dobott már piacra saját illatot, nem volt ezzel másképpen a világhírű futballista, David Beckham sem, aki férfi illatok mellett nőit is piacra dobott. A kiváló minőségű parfümöknek nagy előnye, hogy pénztárcabarát árai vannak, így szélesebb körben vásároltak.
Vásárláskor ne felejtsünk el utánanézni, hogy mennyi illatanyag van benne (azaz, hogy EDC, EDT vagy EDP). Az Eau de Parfum általában a legdrágább és a legkisebb méretű. Ha nem vágyunk egész napos illatfelhőre, akkor a nagyobb üvegcséjű EDT-t érdemes választani.
Mivel egy internetes parfümáruház fenntartási költsége sokkal kisebb, mint egy székhellyel rendelkező parfümériának, ezért mindenképpen érdemes férfi parfümöt online rendelni, hiszen még akkor is több ezer forintot is lehet spórolni, ha van szállítási költség. Válasszunk körültekintően, mindenképpen próbáljuk ki üzletben az illatot, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket.

Hasonló bejegyzések