Az fürdőszoba egyik legkényesebb pontja a WC csésze, hiszen a megfelelő higiénia és a toalett csésze folyamatos tisztántartása nélkül bizony akár még súlyos fertőzéseket, betegségeket lehet kapni.
Nem véletlen, hogy azt javasolják, idegen helyen ne üljünk a WC ülőkére, mert nem lehet tudni, hogy milyen baj forrása lehet. Ez különösen igaz a központi helyeken lévő nyilvános illemhelyekre, vagy például a bevásárlóközpontokban, éttermekben.
A vendégek sokszor ítélnek a fürdőszoba láttán, és vonják le a konzekvenciát a ház lakóiról, ezért is nem szabad elhanyagolni, hiszen az egészség mellett mások, barátok, családtagok védelme is fontos, hogy jönnek-e hozzánk még egyszer.
Az illemhelyet karbantartani nem bonyolult dolog, ha állandóan tisztítjuk, akkor nem lehet semmi baj.

  • Soha ne dobáljunk bele oda nem illő tárgyakat, mert súlyos dugulást okozhatnak!
  • Mindig tegyünk be WC tisztítót, amely a lehúzáskor fejti ki hatását: tisztít és fertőtlenít! (régebben ezt nevezték mókásan toalett kacsának)
  • Hiába a toalett kacsa, a WC pucolását nem ússzuk meg! Ilyenkor használjunk inkább természetes tisztítószert, például citromot, ecetet. Az ülőként is töröljük át vele!
  • Rendszeresen tisztítsuk a WC kefét is! Lehetőleg ne tartsuk meg évekig, inkább vegyünk rendszeres időközönként újat, nem egy nagy tétel.
  • A külső tisztítás mellett a belső is nagyon fontos: bizonyos időközönként öntsünk a lefolyóba tisztítószert, hogy megelőzzük a dugulást.
  • Ne várjunk! Ha észleljük, hogy a csésze nem úgy működik, mint szokott, fura hangokat ad, visszafolyik, azonnal kezdjük meg a házi duguláselhárítást. Ha nem tesszük, a baj nagy méreteket ölthet, amin már csak szakember segíthet!
  • Ha várt vendégek jönnek, akkor soha ne felejtsük ki a WC tisztítást a listáról! Ajánlatos a vendégek elmenetele után is fertőtleníteni, hogy nyugodt szívvel használhassa tovább a család a toalettet.

Mégis megtörtént a baj? Ne habozzon, hívjon duguláselhárító szakembert!

Hasonló bejegyzések