A nő és a férfi is másra vágyik, bár lehet, hogy nem is merik hangosan kimondani. A hölgyek általában sokkal erősebben éreznek, mint a férfiak, akik ezzel szemben kitűnő logikával rendelkeznek. Pont ebből adódik, hogy a női nem szeretetre és babusgatásra vágyik, a férjek pedig tiszteletre.

Azonban mindig akadnak olyan tulajdonságok, amik sokat tehetnek a boldog házasságért.

Kompromisszumok

Egy olyan pár, aki folyton a saját igazát próbálja a másiknak bebizonyítani nagyon fárasztó. Idővel csak azt fogják elérni, hogy mindenki menjen a maga útján. A kompromisszumok nem megalázóak, hanem azt bizonyítják, hogy két különböző ember hajlandó a másikért tenni, nem pedig önző módon csak saját magára gondolni.

Sajnos a mai világ ezt kicsit másképp mutatja be, a tévé és a reklámok végig azt sugallják, hogy a legfontosabb az én. Pedig, ha mind a két fél a másikat tartja az első helyen, akkor már kész is a boldogság.

Humor

Humorral az oldalunkon sokkal könnyebb lesz megbirkózni az igazi nehézségekkel is. Az olyan családokban, ahol nem veszik véresen komolyan a gondokat, még az impotencia is lehet jó kedv tárgya, olyan, amit meg lehet oldani, akár egy kis segítséggel is. A szívből jövő nevetés segít leküzdeni a stresszt, úgyhogy éljünk vele mindennap.

Pozitív hozzáállás

Szorosan a humorhoz tartozik a pozitív hozzáállás is. Nincs is annál rosszabb, mint amikor folyton azt hallgatjuk, hogy valami biztosan nem fog sikerülni. A pesszimizmus ragadó betegség, ami még a legboldogabb percekbe is bele tudja fúrni magát, ráadásul fizikai fájdalmakat is provokálhat.

Ne hagyjuk, hogy a párunk negatív érzései hatással legyenek ránk, hanem inkább kérjük meg, hogy változtasson. Ha ezt a kapcsolat elején tesszük, akkor nagy eséllyel fogja levetkőzni ezt a rossz szokást.

Kedvesség

A kedvesség az a tulajdonság, amire végig szükségünk lesz. Sokszor nem fogunk valamiben egyetérteni, azonban ez nem jelenti azt, hogy kiabálhatunk a másikkal. A szeret teljes hangnem megnyugtatja a másikat, ráadásul így biztosítjuk, hogy később ne kelljen megbánni, amit mondtunk.

Írta

Hasonló bejegyzések