Manapság nagyon ritkán fordul elő az, ha elsőre megtaláljuk azt az ember, akivel aztán az egész életünket le fogjuk élni. Általában több hosszabb, rövidebb kapcsolatot is megélünk addig, míg megtaláljuk az igazit. Megtetszik nekünk valaki, megismerjük, fülig beleszeretünk, majd egy idő után mégis rájövünk arra, hogy nem szeretnénk leélni vele az egész életünket.
Bár a szakítás fájdalommal jár, de szerencsére sokat tanulhatunk egy-két szakításból, melynek köszönhetően tapasztalatokat szerezhetünk, hogy mit és hogyan csináljunk másként a következő kapcsolatunknál. Nincs ez természetese másként a nők, sem a férfiak köreiben sem.

1. Kompromisszum kötés

Az első igazi szerelem a férfiak esetében sokszor az a kapcsolat, mely először kompromisszumra tanítja őket. „ ne menjek el a barátaimmal szórakozni, inkább filmezzünk otthon együtt?”
„mondjam le a focit, hogy elkísérjelek vásárolni?” A legelső kapcsolatok során a fiúk több olyan helyzetben is találhatják magukat, amikor választás elé vannak állítva, és könnyen előfordulhat, hogy egészen ez idáig ilyet még nem is tapasztaltak. Ám ha szerelmesek, akkor hamar belátják, hogy ami fontos a másik félnek, az fontos neki is, így megtanulnak kompromisszumot kötni.
Ha ez a kapcsolat végül szakításba torkollik, és a lány számodra már csak egy hatalmas csalódás, akkor se feledd: A következő barátnőd hálás lesz azért, hogy megtapasztaltad a kompromisszum fontosságát.

2. Intim tapasztalatok szerzése

Nagy valószínűséggel a férfiak esetében nem az első, rövidebb kapcsolatuk során történik meg számukra az első intim együttlét sem. A szüzesség elvesztése a fiúk számára rendkívül kényes téma, így sokan egy darabig titkolni is szokták a dolgot. A legtöbb férfi azonban az első szerelmétől tudja megtanulni azt, hogy mégis hogyan kell bánni a nőkkel. Ez a tanulási folyamat pedig rendkívül fontos lesz a többi kapcsolatod során, ezért jó ha szakítás után egyféle tapasztalatszerzésként tekintesz majd a múltra.

3. Ami az elején tökéletes, nem biztos hogy később is az lesz

Az intimitás mellett a férfiak szintén az első párkapcsolatukban szoktak szembesülni azzal, hogy az, ami első ránézésre szép, és jó, vagy tán tökéletes, nem biztos hogy pár hét, vagy hónap elteltével is olyan csodás lesz. Az ami rövidtávon minden probléma nélkül működni fog, nem biztos hogy hosszútávon is fog. Ilyenkor tanulják meg a férfiak azt, hogy egy párkapcsolatban nem csak az fontos hogy szeressük a másikat, hanem tisztelni is kell, illetve meg is kell bízni benne. Az első szerelembe tapasztalják meg a féltékenység érzését is, illetve azt, hogy mégis hogyan kell az adott közös problémát megoldani, illetve hogy ebbe mennyi energiát érdemes belefektetni.

4. A szakítást túl lehet élni

Tartsuk észben azt, hogy attól hogy a férfiak vannak kinevezve az erősebbik nemnek, még nekik is vannak érzéseik! Azt, hogy a szakítás, és az elválás egy fájdalmas dolog, az első kapcsolatok végén tudják megtapasztani. Egy jól működő kapcsolat után a szakítástól a férfiak is ugyanúgy szenvednek (még ha erősnek is szeretnék mutatni magukat) mint a nők. Az első szakítás azonban nagyon fontos számukra, hiszen ezután tudják megtanulni, mégis hogyan kell valakit elfelejteni, és elengedni.

Hasonló bejegyzések