Amikor végre megtaláljuk a megfelelő szolgáltatót weboldalunk hátteréhez, és elkezdjük szerkeszteni, vagy készíttetni a honlapot, van néhány dolog, amire fontos odafigyelnünk. Akár a későbbiekre nézve is. Miért? Mert a sikerességünk állhat vagy bukhat rajta.

Ha túl kicsi a betűméret…

Sokszor előfordulhat, hogy sok információt szeretnénk közölni weblapunkon egyszerre, akár egy oldalon is, és emiatt a betűméretet apróbbra állítjuk, vagy állíttatjuk. Miért is hiba ez? Először is, nem minden látogatónak lesz kitűnő a látása, és nem mindenki tudja, hogyan is kell böngészés közben növelni a betűméretet. Ez sajnos egy olyan tényező, amely miatt hajlamosak elhagyni az oldalt, hiába a gyorsaság, a szuper szerver, a hasznos blogbejegyzések, és ütős domain név, el fogják hagyni az oldalt. Érdemes ezért optimális betűméretet beállítani, hogy a böngészés könnyed, és gördülékeny lehessen.

Ha nem jelzünk vissza a látogatóknak

Sokszor előfordulhat, hogy a böngészés során weboldalunkat nézegetve a látogatónak feltűnik néhány dolog, és egy rövidebb, vagy hosszabb levélben megfogalmazza nekünk. Ez nem feltétlenül a pozitívumokról szól, előfordulhat, hogy néhány apróbb hiányosságra hívja fel figyelmünket. Ha erre nem reagálunk vissza, az nagy hiba lehet, több okból is. Először is, ha kiélezik a hiányosságainkat, azt ne személyes sértésnek vegyük, meg igenis sokat fejlődhetünk általa. Ezt érdemes tudtára adni a látogatónak is. Másodszor pedig, ha a látogató volt olyan kedves, és időt szánt arra, hogy nekünk levelet írjon, akkor alapvető fontosságú, hogy kapjon egy visszajelzést is észrevételeire.

Órát és naptárat tartani a weboldalon

Nos, természetesen nem minden esetben jelent hibát, ha órát, vagy naptárat építettünk be honlapunkba, például ha virágküldő szolgálat vagyunk, és hasznos a látogató számára, hogy éppen milyen névnapot ünnepelünk. Azonban, olyan témájú oldalt üzemeltetünk, ahol semmi funkciója nincs, akkor felesleges bíbelődnünk vele, mert a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában mindenki számára könnyedén megtekinthető.

Hasonló bejegyzések