A mai világban minden az internetről szól. Vagy mégsem? Tény és való, hogy rengeteg emberhez eljuthat a hirdetésünk az interneten keresztül, de sok esetben mégsem ez az ideális megoldás. 2013-at írunk. Akár be akarjuk vallani, akár nem, mára már minden az online világban forog, másodpercek alatt adhatunk el vagy találhatjuk meg a megfelelő szolgáltatást.
A napilapok, folyóiratok és egyéb sajtótermékek ideje azért még nincs teljesen leáldozóban, rengetegen szeretik átfutni az újságot a reggeli kávé mellett. Nem biztos, hogy érdemes kihagyni a nyomtatott sajtóban megjelent apróhirdetéseket a számításból, főleg, ha vállalkozásunk területe korlátozva van. Sokkal hatékonyabb lehet egy helyi napilapban hirdetni, ahol kevesebb a hirdetés, mint egy online apróhirdetési portálon, ahol számtalan vetélytárssal találhatjuk magunkat szembe. A közönség így célzott, nagyobb eséllyel találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb érdeklődőket.
A nyomtatott lapokban lehetőség van nagy méretű, akár teljes oldalt betöltő hirdetést is vásárolni, amin mindenkinek megakad a szeme. Ez az internetes apróhirdetési oldalakon jóval drágább lehet. Természetesen online is van lehetőség szűkítésre, de elképzelhető, hogy jobban átsiklanak ott a hirdetésünk felett.
Hátránya az árában van. Nagyon csekély újságban lehet ingyen feladni hirdetést, akkor is legfeljebb pár szóig ingyenes, utána keményen bevasalják rajtunk az árat. Ma már rengeteg internetes portálon lehet ingyenesen, bármiféle kötöttség nélkül hirdetni. Elképzelhető, hogy a megadott idő alatt senkivel nem sikerül üzletet kötnünk, így pedig nem kidobott pénz az ablakon, ha online hirdetünk.
Csak akkor érdemes nyomtatott sajtóban hirdetni, ha egy célzott helységben akarunk hirdetni, vagy ha nagy méretű, figyelemfelkeltő hirdetést szeretnénk. Amennyiben teljesen mindegy a vevő lakhelye, érdemes lehet országos napilapba betenni a hirdetést. Viszont erre kiváló alternatíva lehet az internetes hirdetés, így spórolhatunk. Ha nem is érkezik jelentkező, ingyenesen újra feladhatjuk, és reménykedhetünk abban, hogy legközelebb szerencsénk lesz.

Hasonló bejegyzések