Habár leginkább a nők érintettek az ügyben, a pasik közt is akad jócskán, aki narancsbőrös. Jellemzőbben a „húsos” emberek szenvednek tőle, de azok az emberek, akik a muszájon kívül vajmi keveset mozognak, szintén felfedezhetik magukon a cellulitisz jeleit. – És az utóbbi mondatrész meg is adja részben a választ, hogyan küzdhetjük le a narancsfoltokat.
Az eredmény attól függően lesz hatásos, hogy mennyit vagy képes tenni érte. A cellulitisz ugyanis egy bőrszerkezeti „rendellenesség”, amit örökre csak úgy űzhetünk ki testünkből, ha némiképp életvitelt váltunk. Szükségünk van 3-4l folyadékra naponta, és ki kell zárnunk a telített zsírokat tartalmazó ételeket életünkből, és visszavetni a szénhidrátbevitelt, amennyire csak lehet.
Heti legalább háromszor-négyszer érdemes aerob edzést végezni – tehát kocogni, biciklizni, aerobikozni, stb. Az ilyen típusú mozgásforma fokozza a vérkeringést, ami jótékony hatással bír a narancsbőr ellen vívott harcunkra. Továbbá a kényes pontokat is átmozgatja testünkön, ahol lerakódtak az alattomos kis zsírrétegek. Az anyagcserénket egyébiránt masszázs segítségével is felgyorsíthatjuk. Ilyen módon akár célzott helyeket is „kezelhetünk”.
A teleshopban és egyéb helyeken mutogatott cellulitisz tapaszok és krémek csak a reklámfelületeken hatékonyak. Ha odafigyelünk rá, hogy mit eszünk és mennyit; és mellette mozgunk is, garantáltan elérjük majd a várt hatást – és mellette még egészségesebbé és tesszük szervezetünket.

Hasonló bejegyzések