Az emberek legkedveltebb szórakozása a tévénézés. Ám ezt is lehet sportosan csinálni, megőrizve egészségünket, nézzünk néhány trükköt, ami szórakoztató, de mégis sportos!
A taposógép viszonylag kis méretű, és akár a kedvenc műsorunk nézése közben is edzhetünk vele. Néha azért figyelni kell, nehogy kibillenjünk az egyensúlyunkból, miközben a tekintetünk a tévére tapad. Akinek van szobabiciklije, annak érdemes a tévé elé lecövekeltetni. Előnye, hogy ülhetünk, és ha ügyesek vagyunk, akkor még a távirányítónak is lesz helye. Ez a legkényelmesebb formája a tévézős edzésnek.
Akinek nincsen eszköze, az se búsuljon, egy matrac is elég, hogy kedvenc sorozatunk közben emelgessük a lábunkat. Persze ez nem teljes intenzitású edzés, de a semminél jobb. Akinek van hely a kanapé és a tévé között, vagy akinek a falra van szerelve a tévéje, az akár „padként” is használhatja a kanapét. Különböző gyakorlatokat lehet csinálni, ha az ember segédeszközként használja a kanapét. (Azért ne lépegessünk fel rá, mintha egy fellépő lenne, mert azt valószínűleg nem fogja szeretni)
Amennyiben nem megy éppen kedvenc műsorunk, akkor tegyünk be egy fitnesz DVD-t, és eddzünk arra! Még jobb, ha találunk egy bizonyos időpontban sugárzott edzőműsort, így a mindennapi életünkbe belevihetjük a tévé előtti testmozgást.
A leglustábbaknak ajánlott beszerezni egy Xboxot, egy kinectet, és megkérni a párunkat, barátunkat, szomszédunkat, hogy játsszon velünk akár mindennap! A mókás játékok közepette fel sem fog tűnni nekünk, hogy a mindennapi sport beépül az életünkbe!
A fent leírt ötletek azért születtek, hogy összekössük a kellemest a hasznossal. Az is egy megoldás lehet, hogy elmegyünk edzeni, és utána heveredünk le a tévé elé. A lényeg a rendszeres testmozgás, ez az egészséges élet egyik alapja!
A cikk támogatója a HD Planet webáruház.

Hasonló bejegyzések