Nyakunkon a nyári szezon, lekerülnek a téli takarások a medencénkről, és jöhet az egyik legkellemetlenebb tevékenység, a medence tisztítása. Szerencsére van megoldás azok számára, akik szeretnék elkerülni a medencetisztítást, vagy egyszerűen csak nincs idejük ezzel foglalatoskodni, de mégis szép medencére vágynak.
A technika fejlődésének hála, megjelentek a medencetisztító robotok. Léteznek félautomata és automata változatok is. Előbbit a medence szűrőrendszeréhez kell csatlakoztatni, a félautomata robot pedig összetakarítja a medence alján levő szennyeződéseket. Előnye, hogy ára jóval kedvezőbb az automatákhoz képest. Ám a félautomaták nem rendelkeznek önálló energiaforrással, a szűrőrendszer vízáramlása mozgatja a szerkezetet.

Félautomata medence tisztító robotok

Az automata medencetisztító robotok önálló energiaforrással rendelkeznek. Nemcsak a medence alját képesek kitakarítani, vannak olyan változatok, amelyek képesek a medence falait is megfelelően letakarítani. Az automata robotokat teljesen magukra lehet hagyni, amíg ő dolgozik, mi csinálhatunk teljesen más tevékenységet is. Elég néhány óra, és a robot a letapogató rendszerének köszönhetően kiválóan képes eltávolítani a szennyeződéseket, és megszűri azokat. Az automata robotok olyan intelligensek, hogy képesek felmérni a medence méretét, formáját, és ahhoz igazítják a tisztítás típusát is. A hosszú kábelnek köszönhetően a nagyobb medencék tisztításához is ideális.

Ajánlott olvasnivaló a medence témában

Sem a félautomata, sem a teljesen automata robotok nem nehezek, nem nagy méretűek. Nem szükséges semmilyen speciális tudás a működtetésükhöz, elég a használati útmutatót tanulmányozni. A robotokhoz jár távirányító is, mellyel beállíthatjuk, hogy milyen sebességgel végezze a munkáját, a vízáramlás sebessége is állítható, és azt is megmondhatjuk neki, hogy felmásszon a falra vagy sem. Ha késleltetett indítást szeretnénk, az is megoldható egyetlen gombnyomás segítségével.
A medencetisztító robot ideális megoldás lehet bárki számára, aki nem akar vesződni a medencéjének karbantartásával.

Hasonló bejegyzések