Ki ne ábrándozna arról, hogy haja mindig gyönyörűen egészséges, és mesésen fényes? Nemcsak álom! Néhány aranyszabály és kiváló hajápolási cikk használatával csodákat érhetünk el. Hamarosan mi is úgy érezhetjük magunkat, mint aki éppen egy divatmagazinból lépett volna ki!

Copf off

Ugye ismerjük az érzést, amikor reggel felkelünk, belenézünk a tükörbe, és csak egy nagy loboncot látunk? Ez általában sietséggel, vagy lustasággal is párosulhat, és a legjobb megoldásnak az tűnik ilyenkor, ha egyszerűen fogunk egy jó erős hajgumit, és szorosan a fejünkre copfozzuk hajkoronánkat. De nem tudjuk, mit teszünk! Lehet, hogy ez rendkívül praktikusnak és egyszerűnek tűnik, azonban gondoljunk bele, hogy mi történik ilyenkor hajhagymáinkkal: a szoros lófarokba fogás miatt a fejbőr és a hajhagymák húzódnak, nem kapnak megfelelő mennyiségű oxigént, és hamar hullani kezdenek, elhalnak.
Arról nem is beszélve, hogy a hajgumi a hajszálakat is megtöri, és kiszálkásodik, letöredezik. Hiába ilyenkor a legjobb sampon, vagy kondíciónáló, sajnos a hatást a szoros lófarok tönkre teszi, így ha egy módunk van rá, felejtsük el!

Természetes anyagok

Sok esetben azzal rontjuk el a hajápolásunkat, hogy nem a megfelelő sampont, hajbalzsamot, hajformázót választjuk. A szakemberek véleménye egyre inkább azt hangsúlyozza, hogy hajunk számára is a természetes összetevőkben gazdag termékek a legjobbak, csakúgy mint táplálkozásban szervezetünk számára. Nemcsak belülről, de külsőleg is kifizetődő, ha minél kevesebb vegyianyaggal érintkezünk. Ezért ajánlják sokan hajápolásra például a natúr olíva olajat, kókusz olajat, amelyek nemcsak hajszálainknak tesznek jót, de fejbőrünket, hajhagymáinkat is ellátják bőven vitaminnal, és helyreállítják az egészséges állapotot.

Bio minden mennyiségben

Bőrgyógyászati vizsgálatok támasztják alá a tényt manapság már, hogy a kiszáradt, és megfakult hajat természetes anyagokkal való kezeléssel újra életre keltették, mind fényességét, mind színét illetően; a fejbőr állapotáról nem is beszélve, hiszen a faggyútermelést teljes egészében helyreállítják.
Így tehát, ha minden nap gyönyörű hajat szeretnénk, akkor hosszú távon a mindennapos hajápolást érdemes természet adta kincsekkel végezni, az eredmény rövid időn belül szemmel látható lesz!

Hasonló bejegyzések