Az együttlét élvezetes folyamat, de múlandó, átmeneti, veszélyes lehet és reproduktív. A valóságban az emberek soha nem kapnak igazi tájékozódást vagy megértést az emberi szexualitásról már fiatal korban, az oktatási kontextuson kívül és azon belül. Mindenki a saját modelljével érkezik, amelyet a lehető legjobban összeállított.

Miért annyira felkapott a szexualitás?

A szexualitás magában foglalja a testiség megosztását, illetve ráerőltetését. Ez magában foglalja a tárgyalást, az ajánlkozást, a tagadást. A szex az emberekben nemcsak az élvezethez, hanem a hatalomhoz, a behódoláshoz is kapcsolódik. Fizikai és mentális stimulációval jár.

A fizikai stimulációt el lehet érni mindenféle stimulánsokkal, fétisekkel, pornóval, de ez kimerül. Lelki ösztönzés is van, mert egy különleges személy által meghódítani vagy szexuálisan leigázni egy különleges személyt ösztönző lehet, de kimerítő is. Egy nőnek állandóan a terhesség, a vetélés kockázatára kell gondolnia, és ez nem túl ösztönző szempont.

A stimuláció nem lehet tartós

Nagyon nehéz tartósan fenntartani valakinek a szexuális ingerlését, mert az életben alapvetően más tényezők fontosabbak (munka, gyerek, erekciós problémák). A szex gazdag és izgató lehet, de túlértékelt. Az együttléteket inkább drogként, szorongásoldóként vagy antidepresszánsként használják. A házasságban az intimitást hatalom hatja át, büntetésre, javításra, jutalmazásra használják, és elveszti erejét, folyamatosan változtatja jelentését.

A szex alapvetően a reprodukciót szolgálja, a szerelem pedig egy kulturális társadalmi struktúra, különböző emberi szerződések létrehozására használható. A pornográfia egyértelmű példa arra, hogy a bemutatott dolgok közül nem a szex, hanem a fétisek, aszimmetriák, szerepek, hatalom, megaláztatás, erőszak, “romantika” és túlzás ösztönöz; ezért sokan keresnek menedéket benne, amikor a valódi szexualitás már feladta a rabság és a hódítás funkcióját. Az intimitás sok mindent igényel, így nem véletlen, hogy sok pár fokozatosan eltávolodik a szexuális hedonizmustól, és az intimitás más útjait keresi.

Hasonló bejegyzések