Az egészség nagyon fontos, ehhez elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás és a sport. Ám mi van, ha nincs kellő idő mindennap elmenni futni? Kint hideg van, és az orrunkat sincs kedvünk kidugni? Akkor eddzünk a kinecttel!
Az Xbox 360-hoz készített kinect segítségével a játékélmény egy teljesen új dimenziója tárult az emberek elé. Maga a kinect egy nem túl nagy érzékelő, amelyet a tévéállványra téve vagy a falra szerelve érzékeli az előtte álló embert, és képes leutánozni a mozgását. Ennek a mozgásutánzásnak a lényege, hogy amit mi csinálunk, azt csinálja a virtuális figuránk is. A kinect segítségével tehát bele tudjuk vinni a testünket a játékba.
Egyre több játék jelenik meg, amely segítségével így játszhatunk. Vannak egyszerűbb és könnyebb mozgást igénylő játékok, de akadnak olyanok is, ahol keményen meg kell dolgoznunk azért, hogy győzhessünk. Táncolós játékoknál beállítható a nehézségi szint, vannak egyszerűbb lépések, de olyanok is, ahol már szinte követhetetlen a dolog. Játszhatunk, versenyezhetünk barátunkkal, közben pedig csak úgy olvadnak le rólunk a kilók!
Az Xbox kinectjével nem kizárólag sportos játékokat játszhatunk. Részt vehetünk különböző kalandokban is, ahol hajolva, dőlve, ugrálva, harcolva tudunk pontokat gyűjteni. Itt nincs szó utánzásról, hanem az a feladatunk, hogy túljussunk a pályán, elkerülve az akadályokat.
Bár egyszerűnek tűnik, mégis komoly erőkifejtés kellhet egy-egy játék megnyeréséhez, főleg, ha a partnerünk jó kondiban van. A kinect nem mindig érzékel száz százalékos pontossággal, de testmozgáskor inkább maga a sport és a szórakozás az élmény, nem a tánclépések hibátlansága. Kétségtelen, a kinect zseniális „sporteszköz”, amellyel játszva, fel sem tűnve lehet magunkat egyre sportosabbá formálni.

Hasonló bejegyzések