A vita egy olyan szó, amitől minden párkapcsolat rettegni szokott. Általában sokkal inkább jellemző, hogy a kellemes és problémamentes pillanatokban megfeledkezünk arról, hogy igenis léteznek problémák.

Az együttműködés, a kommunikáció és az építő kritika mindig kéz a kézben járnak, azonban bizonyos pillanatokban cserbenhagyhatnak minket. Jó példa erre az erekció, amiről hirtelen megfeledkezünk beszélni és azonnal betesszük a tabu feliratú dobozba. Így a beszélgetés helyett megjelennek a szemrehányások és vádaskodások.

Mit tegyünk egy heves vita után? Hogyan tudjuk emberien megbeszélni a legkínosabb és legérzékenyebb témákat is? Az egyik ilyen protokoll lehet például az, hogy hagyjunk néhány percet, hogy a kedélyek lehűljenek, majd üljünk le, és tartsuk tiszteletben, hogy a másikra kerül a sor, ugyanakkor a lehető legsemlegesebben és vádaskodás nélkül fejezzük ki magunkat.

Egyezzünk meg abban, hogy több időt töltünk együtt

Nemcsak arról van szó, hogy közel legyünk egymáshoz, hanem arról is, hogy minőségi időt töltsünk együtt. A kommunikációs problémák gyakran úgy oldódnak meg, hogy kellemes helyzetekbe kerülünk, amelyekben az intimitás megkönnyíti az érzelmek és vélemények kifejezését. Ha megértjük a másikat, akkor sokkal könnyebb lesz az elfogadás.

Egymás céljainak tisztázása

Ez alapvető fontosságú a romantikus kapcsolatok egyik leggyakoribb problémájának megoldásához: a különböző elvárások közötti ellentmondáshoz. Meg kell határozni, hogy mit várunk el a kapcsolattól és egymástól, és mihez tudunk hozzájárulni, hogy olyan terveket készíthessünk a jövőre nézve, amelyek megszilárdítják a hosszú távú kapcsolatot.

Menjünk el párterápiára

Gyakran túl nehéz megoldani a párkapcsolati problémákat szakmai segítség nélkül, ahogy azt El periodico is kiemeli. A párterápiás foglalkozásokon való részvétel nem csupán azt jelenti, hogy egy olyan teret kapunk az őszinte kommunikációra, ahol lehetőségünk van kifejezni magunkat anélkül, hogy állandóan védekezésben lennénk; ezen túlmenően a speciális szolgáltatást nyújtó pszichológusok segítenek az érzelmeink kifejezésében is.

Hasonló bejegyzések