Az emberek a saját orvosaikat is szeretik megválogatni, és nem mennek olyanhoz, aki unszimpatikus, vagy nem dolgoz megfelelően. Állatorvosoknál sincs ez másképp, hiszen a legjobb kezeket kívánjuk kis kedvencünknek. A doktorok szimpátiáján és az árakon túl a szolgáltatások minősége és szerteágazósága is kiemelten fontos. (A Lőrinci Állatorvosi Rendelő szolgáltatásai igen széleskörűek)

Kérdezze ismerősét!

Nagyon fontos, hogy a beteg kisállat a lehető legjobb orvosok kezei közé kerüljön, és mihamarabb meggyógyuljon. Amennyiben nem ismerünk jó állatorvost vagy állatklinikát, ne habozzunk kikérni ismerőseink véleményét. Természetesen egy vélemény még nem ad biztos képet, de ha több barátunk is bizalommal ajánl egy-egy orvost, akkor abban már lehet valami. Amennyiben úgy érezzük, kedvencünk sürgős ellátásra szorul, ne habozzunk, keressük fel a legközelebbi állatdoktort. Fontos tudni, hogy egyes betegségek, például macskáknál és kutyáknál a szembetegségek nem biztos, hogy súlyosnak néznek ki, de könnyen lehet, hogy mégis azok. Nézzünk utána a világhálón, és ha komoly bajra gyanakszunk, azonnal vigyük a legközelebbi doktorhoz!

Kutakodjunk az interneten

Ma már szerencsére szinte mindenki számára adott a világháló. A legtöbb állatorvosi rendelő, klinika, állatkórház rendelkezik webcímmel. Ha nincs olyan ismerősünk, aki tudja jó állatgyógyászt ajánlani, akkor a neten böngésszünk megfelelő orvosok után. Amennyiben speciális vagy súlyos esetekről van szó, akkor érdemes lehet egyből szakorvosi rendelésre, például állatorvosi onkológiára időpontot kérni. Csak akkor érdemes szakrendelésre vinni a jószágot, ha nagy a gyanú egy bizonyos betegségre.
Amennyiben nincs speciális betegségre utaló jel az állatnál, úgy általános orvosi vizsgálatra kell vinni az állatot. Ha nem tudjuk, hogy mi a baja kedvencünknek, vagy születéssel, oltásokkal, chipeléssel, esetleg ivartalanítással kapcsolatos kérdéseink vagy gondjaink vannak, akkor ezeken bármelyik rendelőben tudnak segíteni. Válasszuk az interneten található rendelők közül  azt ki, amelyik számunkra a legszimpatikusabb, nem biztos, hogy az ár a legfontosabb tényező, ha kis állatunk egészségéről van szó.

Hasonló bejegyzések