Közismert, hogy a két nem, mennyire tud különbözni egymástól. Sokak szerint ennek az az oka, hogy a férfiak bal agyfélteke-orientáltak, tehát racionálisabbak, kevésbé tudják kimutatni az érzelmeiket. Ez az agyfélteke tud számolni, írni, beszélni, olvasni, időben és térben elrendezni a dolgokat.

Ezért van az hogy a férfiaknak általában jobb a térbeli tájékozódásuk, ám ennek hátulütőjének mondható, hogy sokkal nehezebben tudják kimutatni érzelmeiket, mint a nők.

A nők ezzel ellentétben jobb agyfélteke-orientáltak, tehát a negatív és a pozitív indulatok sokkal jobban képesek őket irányítani, jóval érzelmesebbek. Sokkal jobb az emlékezetük, és sokkal többet tudnak álmodni. Sokkal jobban, és hamarabb ki tudják mutatni ha szeretnek valakit, ám sajnos a nőkre igaz az is, hogy a sérelmeiket nehezen tudják elfelejteni.

Min múlik a párkapcsolat sikeressége?

Mindenki egy tökéletes, harmonikus kapcsolatról álmodozik. Egy párkapcsolatba azonban mindkét fél hozza magával az örökölt tulajdonságait, az emlékeket, a neveltetést, a tapasztalatokat, és a szabályokat. Amikor a férfi és a nő kétféle egyéniséggel, tulajdonságokkal és szokásokkal belevág egy kapcsolatba, mindenképpen érdemes rengeteg kérdést feltenni egymásnak, és saját maguknak.

Annak érdekében, hogy az „Én”-ből és a „Te”-ből, „Mi” lehessen, sorra kell venni az életterületeket, és meg kell osztani a másikkal, mi a véleményünk az élet dolgairól, illetve át kell beszélni azt is hogy mik a terveink a jövőben.

Attól, hogy azt gondolod, megtaláltad életed szerelmét, még nem biztos hogy kapcsolatotok is hosszútávon lesz tökéletes. Ahhoz, hogy egy párkapcsolat jól tudjon működni, rengeteg energiát kell minkét félnek bele fektetnie. Folyamatosan építgetni kell ezt a kapcsolatot ahhoz hogy tökéletesen, és jól tudjon működni. Nagy hangsúlyt kell fektetni az apróbb dolgoknak, hiszen sokszor ezek jelentik a mindent. Pontokba szedtem, mik azok, amikre folyamatosan törekedni kell azért, hogy párkapcsolatunk tökéletes, és harmonikus lehessen.

Ezekre figyelj ha boldog párkapcsolatot szeretnél

1. Bizalom, és megbocsájtás fontossága

Minden kapcsolatban vannak mély pontok, és hullámvölgyek. Utólag természetesen a legtöbb vita teljesen feleslegesnek tűnik, ám utólag mindenki tud okosan gondolkozni. Arra kell nagyon odafigyelni, hogy az adott pillanatban tudjuk megfelelően kezelni az adott helyzetet, szituációt. Ne beszéljünk hirtelen indulatokkal, és ne legyünk megsértődve mindenért. Egy vita után tudni kell őszintén megbocsájtani a párunknak, és végighallgatni az ő véleményét is a dolgokról.

2. Közös érdeklődési kör

Attól hogy egy párkapcsolatba kerültél bele, nem kell feladnod eddigi életedet. Ne add fel a hobbijaidat sem, csak azért mert lett egy párod, hiszen ettől függetlenül még nagyon fontos, hogy szánj egy kis időt néha magadra is. Érdemes lehet arra törekedni, hogy találjatok olyan közös hobbit, mely során ki is tudtok kapcsolni, mégis együtt töltött időnek számít.

3. Mondd neki minden nap el hogy szereted

Ne felejtsük el, hogy nem csak a párkapcsolat legelején fontos az, hogy kimutassuk az értéseinket! Évek múltán sokkal többet jelent egy „szeretlek” szó, hiszen sok esetben sajnos az emberek ilyenkor már megfeledkeznek arról, hogy néha igenis ki kell mondani a dolgokat. Jó stratégia ha minden reggel, és minden este beszélgettek néhány percet, ilyenkor biztosan van idő arra is, hogy elmondjuk egymásnak, mennyire szeretjük.

Szponzor: kamagraelado.biz

Hasonló bejegyzések