Mindenki tökéletes alakról álmodozik. Vannak, akik tesznek érte, mások lusták. Sokan életüket végig koplalják, az éttermekben sóvárogva nézik jóízűeket falatozó ismerőseiket, miközben nekik korog a gyomruk. Létezik-e jó fogyási taktika?
Egyre nagyobb népbetegség az elhízás. Ennek oka a rendszertelen táplálkozás, a minimális sporttevékenység. Rengetegen fogyókúráznak, minden ok nélkül kerülik az éttermeket, csak zöldeket hajlandóak enni, és mégsem fogynak. Mások megveszik a televízióban vagy az interneten látott varázskütyüket, és attól várják a megváltást. A legrosszabb, hogy sokan százezreket kidobnak különféle kezelésekért, amik legfeljebb ideig-óráig használnak.
Tudomásul kell venni, hogy sport nélkül nem lehet lefogyni. A mozgásszegény életmód sokunk sorsát keseríti meg. Össze kell szedni magunkat, és felölteni az edzőruhát, elkocogni valamerre, és vissza. Ez még pénzbe sem kerül – sokan ezt hozzák fel mentségnek, hogy drágák a sporttevékenységek. Nem az elsősorban a lényeg, hogy kilométereket fussunk, hanem, hogy rendszeresen. Ha a rendszeresség megvan, és nemcsak ideig-óráig dolgozunk az alakunkon, akkor meglátjuk, egyre sportosabbá, fittebbé és egészségesebbé válunk.

Életmódváltás

Akiken makacsabb és sok zsír van, nekik szükséges még diéta is, vagy életmódváltás. Az életmódváltás nem azt jelenti, hogy örök életünkre magvakat kell ennünk, vagy nem mehetünk el egy étterembe vacsorázni, hanem azt, hogy elhagyjuk az egészségtelen szokásainkat. Diétázóként is nyugodtan járhatunk vendéglőbe, ha a zsírosabb ételeket sovány húsra cseréljük, akkor máris tettünk valamit az egészségünkért.
Ne halogassuk a változást, kezdjünk bele még ma, mert az ember hajlamos hajtogatni, hogy majd holnap. Nincsen semmiféle titok, kenőcs, gyógyszer, amitől villámgyorsan meg lehetne szabadulni a kilóktól. Legyünk kitartóak, együnk finomakat, sportoljunk, és a súlyvesztés mellett egészségesebbekké is válunk egyben.
Szeretne egy jóízűt enni? Akkor irány a Jávor Vadász Étterem!

Hasonló bejegyzések