Mindenkinek él egy idealisztikus elképzelés a fejében, hogy mennyi is a normális, ha intim együttlétekről van szó. Ha párunk ennél kevesebbet teljesít, már biztosra vesszük, hogy valami szervi gond van, pedig közel sem biztos, hogy ez a helyez.

A férfiak sem gépek, ezért nem is szabad elvárni tőlük, hogy parancsra, folyamatosan készen álljanak a hancúrozásra. Ezt persze akadnak hölgyek, akik személyes sértésnek veszik, és vagy önmagukban keresik a hibát, hogy nem is kívánja őket a párjuk, vagy egyből vádaskodnak, hogy valami gond van a párjukkal.

Érdemes azonban több oldalról is megvizsgálni, ha a párunk nem kívánja olyan gyakran a forró ágycsatákat, mint szeretnénk. Bár ebbe kevesen gondolnak bele, de a libidó nem mindenkinél egyforma, is bizony nem ritka a férfiak esetében sem, hogy alacsonyabb, mint a párjuké.

Ez pedig azt jelenti, hogy ritkábban lesz igénye intim együttlétekre, és nem azt, hogy nem kívánja a párját. Ha viszont ezt valaki félreérti, és sokat veszekszik emiatt a párjával, az bizony okozhat végül potenciaproblémákat is.

Az sem ritka, hogy valóban gond van a potenciával

Ha elégedetlenek vagyunk az intim együttlétekkel, esetleg azok mennyiségével vagy minőségével, erről mindképp érdemes beszélni a párunkkal. Megeshet ugyanis, hogy tényleg csak a párunk libidója alacsonyabb, viszont ez sem ritka, hogy tényleg valamilyen szervi vagy lelki ok miatt, de valóban potenciaproblémáról van szó.

Ilyenkor sem az a legjobb megoldás, ha vádaskodunk, veszekszünk, és a másikat hibáztatjuk. Az ilyen helyzetek nagyon megterhelőek lelkileg egy férfi számára, hiszen nem könnyű szembesülni egy ilyen jellegű problémával.

Amennyiben a probléma tartósan fennáll, az a legjobb megoldás, ha orvoshoz fordulunk, és megpróbálunk a végére járni, mi okozhatja a zavarokat. Lehet ugyanis lelki és szervi oka is, melyek megoldására más és más kezeléseket fog javasolni az orvos. Ha szervi gondról van szó, akkor egy ilyen zavar komoly egészségügyi problémát is takarhat.

Hasonló bejegyzések