A masszázsmedence minden túlzás nélkül a lazulás egyik magasiskoláját és melegágyát jelenti sokak számára, amihez rengeteg embernek hozzátartozik az, hogy elkortyolgasson hozzá egy üveg sort, vagy egy pohár bort. Sőt mi több, rengetegen tartanak otthon olyan partikat, amelyek kapcsán a jakuzzi központi szerepet foglal el.
Sokan elfelejtik azonban, hogy a masszázsmedence alaposan befolyásolja szervezetünk működését, és a forró vízben testünk nem mindig úgy reagál bizonyos dolgokra, ahogyan azt megszoktuk.

Sem előtte, sem utána, sem közben nem javasolt az alkohol

A masszázsmedence bár nyilván leginkább a lazulásról és a kikapcsolódásról, illetve a kényeztetésről szól, sokan azt hiszik, hogy ezzel egyetemben minden megengedett, ami számunkra belefér ebbe a kategóriába. Egészségügyi és tisztaságvédelmi szempontból azonban messze nem ilyen egyszerű és nyilvánvaló a helyzet. Az orvosok például határozottan egyetértenek abban, hogy amennyiben szeretnénk, hogy szervezetünk kihasználja a masszázsmedence által nyújtott előnyöket, akkor az alkoholt ki kell zárni fürdőkellékeink közül.
Nyilván egy-egy kivételes alkalommal nem probléma, ha megszegjük a szabályt, de a hivatalos ajánlás szerint sem a medencébe belépés előtt, sem fürdés közben, sem fél órával a fürdés után nem ajánlott az alkohol fogyasztása. A legfontosabb ok, hogy az alkohol a meleggel együtt súlyos dehidratációt okoz, ami fejfájást, kiszáradást idézhet elő, éppen ezért inkább alkoholmentes italokat, főként tiszta vizet, limonádét vagy pár könnyed koktélt fogyasszunk inkább.

Nem csak inni, enni sem szabad

A masszázsmedence használata során azonban nemcsak alkoholt inni nem javasolt, hanem enni sem. Ebbe a rágcsálnivaló sem fér bele, legyen szó akár a fürdés előtti időszakról, akár a közbeni eszegetésről. Ennek az oka bizonyára nyilvánvalóbb, hiszen uszodahasználat esetében is általános javaslat, hogy fürdés előtt ne együnk, vagy ha ettünk, akkor legalább fél órát pihentessük a szervezetünket, hiszen ennyi idő szükséges emésztőrendszerünknek, amit a meleg víz nagyon könnyedén meg tud zavarni, így emésztési problémák, valamint rosszullét jelentkezhetnek. A fürdés közbeni evés hasonló okokból kerülendők, de bizonyos ételek esetén a morzsázás és a víz tisztaságának problémája is felmerül ilyen esetben.
Ellen forrás: fogyasztható az alkohol a jakuzziban, a www.drspa.hu oldalon megtalálja a részleteket

Hasonló bejegyzések