Korunk előrehaladtával lassanként számolnunk kell az apró szarkalábakkal, a mimikai ráncok elmélyülésével, amelyek sajnos elkerülhetetlenül kialakulnak, akkor is, ha rendszeresen, és gondosan ápoltuk. Van azonban néhány természetes módszer, amivel hatékony segítséget tudunk nyújtani számára, és hozzájárulnak a megelőzés, lassítás, és javítás folyamatához is.

Hölgyek előnyben

A ráncok megjelenésének szempontjából a hölgyek előnyt élveznek, hiszen náluk több oka is van a kialakulásnak, amely magával hozza annak nagyobb esélyét is. A helytelen bőrápolás, a nem megfelelő kozmetikumok használata ezt csak súlyosbítja, így sokszor már a húszas éveink elején szembe találhatjuk magunkat velük. A klimax idején pedig a hormonális változásoknak köszönhetően bőrünk hirtelen sokat veszít nedvességtartalmából, így nemcsak ráncosabbak leszünk ilyenkor, hanem ki is száradhat. Ezen megfelelő krémek használatával természetesen könnyedén javíthatunk.

Vér- és nyirokkeringés fokozása

Mind a megelőzés, mind a folyamat lassítása érdekében nagyon hasznos lehet, ha arcbőrünket naponta masszírozzuk, akár speciális készítményekkel. Így két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen sok ásványi anyagot, és vitamint juttathatunk a bőrbe, mindemellett a vér- és nyirokkeringést hatékonyan fokozhatjuk, a felgyülemlett nyirok eltávolítása pedig az arcon, különösen a szem alatt lévő duzzanatokat is csökkenti. Idősebb korban a nappali és éjszakai arcápolás már el kell hogy különüljön egymástól, hiszen az éjszakai ránctalanítás és a nappali hidratálás elengedhetetlenül fontossá válik.

Természetes ápolás

A természet kincsei közt találunk aranyat az érett bőrre. Ilyen például a méz, a körömvirág, a kamilla, és a jázmin is, de a liliom és a szőlő is méltó segítőtársa és ápolója bőrünknek, főként, ha már találunk rajta kialakult ráncocskákat. Ezek mellett pedig minden olyan gyümölcs és zöldség fogyasztásával, és külső alkalmazásával is sokat javíthatunk a helyzeten, amely A-, B-, C-, és E-vitamint nagy mennyiségben tartalmaz.

Hasonló bejegyzések