Víz nélkül nincsen élet. Az ember étlen képes napokig létezni, de víz nélkül nem. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minőségi víz legyen otthonunkban, ehhez pedig szükséges beszerezni különféle víztisztító berendezéseket is.
Ma már senkinek nem okoz meglepetést, ha egy csapra valamilyen víztisztító berendezés van kötve. A víztisztítók és a különféle szűrőberendezések segítségével friss, jó minőségű vizet lehet előállítani, és nem lesz többé szükség palackos vízre sem. A kerti kutaknál is elengedhetetlenek  a legjobb minőségű szivattyúzó berendezések, szűrők, nyomás- és áramláskapcsolók.
A rossz minőségű, emberi fogyasztásra nem alkalmas vizet, amelyet a kútból kinyerünk, kizárólag öntőzésre használjuk, különben súlyos betegségeink lehetnek tőle. Amennyiben ivóvízként szeretnénk használni, akkor kérjünk szakértői segítséget mind szivattyú vásárlásban, mind a kiegészítők bekötésében. Bár eleinte nagy beruházásnak tűnhet a kútkialakítás, idővel rendkívül sokat lehet spórolni, ha nem használjuk annyit a vezetékes vizet.
A vezetékes víz ára az ország különböző területein eltérő lehet, így a spórolás mértéke nagyban függ attól, hogy mennyit kell fizetni köbméterenként. Természetesen bajosan oldható meg például a tisztálkodás egy kútnál a mai világban, de a jól kialakított kútból kinyert vízzel lehet főzni, öntözni, de inni is.
Rendszeresen végeznek különböző méréseket a víz keménységével kapcsolatban. Keménységi fokok szerint osztályozzák a kapott eredményeket, és a nagyon lánytól a nagyon keményig skálázzák be. Tudományos kutatások szerint a vesekővel is kapcsolatba hozható a kemény víz, ezért nagyon fontos annak lágyítása.
A kerti kutak minden bizonnyal nem fogják teljes mértékben kiváltani a vezetékes vizet, de rendkívül jó alternatíva azok számára, akik szeretnének spórolni a mostanában egyre jobban dráguló vízen.

Hasonló bejegyzések