Amikor még fiatalok vagyunk, és egy új kapcsolatba kezdünk, viszonylag hamar eljutunk az ágyig, Sokszor előbb történik meg a forró ágycsata, minthogy elmélyülne egy kapcsolat, persze ez nem zárja ki, hogy ne lehetne az adott szerelem az igazi, tényleg tartós, olyan, ami aztán örökre szól.

Sokan elkapkodják az első együttlétet, hiszen rohanó világunkban már mindent siettetünk. És még ha várunk is vele néhány hetet, akkor is nagyon ritka, hogy előtte beszélnénk róla, vagy legalább arról, mit is szeretnünk az ágyban.

De miért is beszélnénk, ha csinálhatjuk is? Nem olyan bonyolult ez, mindkét felet hajtja a vágy, az pedig a kezdeti botladozáson átsegít majd minket, nem igaz? A helyzet az, hogy akadnak olyanok, akik nem olyan magabiztosak, és bizony stresszesek az első alkalom előtt új párjukkal.

Azt szeretnék, hogy a partnerünk is élvezze, de ha túlságosan aggódnak, hogyan is fognak teljesíteni, megeshet, hogy végül egyáltalán nem sikerül, és nem áll úgy, ahogyan állnia kellene. Ez persze tönkre is teheti az adott kapcsolatot, de akár a másik félbe is gátlásokat tehet.

Ha izgulunk az intimitás miatt, beszéljünk róla

Ha tényleg stresszes vagyunk a testi kapcsolat miatt, akkor mindenképp jó megoldás, ha egyrészt megvárjuk, amíg elmélyül a viszony, másrészt nem árt beszélgetni is erről. Megeshet, hogy vannak különleges vágyaink, vagy épp azt szeretnénk, hogy a partnerünk is jól érezze magát, ezért jó, ha tisztázzuk, hogy vannak-e olyan dolgok, amikor nem szeretünk, nem élvezünk, vagy ami miatt eldobjuk az agyunkat, és azonnal tűzbe jövünk.

Sokan úgy gondolják, hogy ezeket a dolgokat ráérünk kitapasztalni menet közben, de akadnak, akiknek segít, ha nem kell találgatniuk, mint szeret a párjuk. Emellett vannak olyanok is, akik csak bizonyos pózban érnek el kielégülést, így ha a párjuk nem gondol erre, mert nem is tudja, akár el is maradhat a katarzis a végén az egyik fél részéről.

Ez persze gondot okozhat mindkét félnek. Jobb tisztázni az ilyesmit. És persze a vágyak változhatnak, jöhetnek újak, így időről-időre nem árt újrabeszélni ezeket.

Hasonló bejegyzések