A prosztata egészségének kulcsa a gyakori ejakuláció – derült ki a Bostoni Közegészségügyi Egyetem kutatásából. Egy tanulmány során azt vizsgálták, hogy az ejakuláció gyakorisága hogyan befolyásolja a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

A kutatók arra jutottak, hogy azoknál a 20-29 éves férfiaknál, akik havonta 21-szer, vagy annál is többször ejakuláltak, 19 százalékkal kisebb valószínűséggel diagnosztizáltak prosztatarákot, mint azoknál, akik havonta 4-7 alkalommal ejakuláltak. Ez az életkor előrehaladtával további előnyökkel kecsegtet, a 40-49 éves korosztályban 22 százalékkal csökken a prosztatarák kialakulásának kockázata.

A kutatók úgy vélik, hogy a gyakori ejakuláció úgymond tisztán tartja a prosztatát, így csökken annak az esélye, hogy ott tumorokat kiváltó fertőzések alakuljanak ki.

A tanulmány során úgy találták, hogy a dolog dózisfüggő, tehát minél gyakrabban ejakulál valaki, annál inkább csökken a rák kialakulásának kockázata, ráadásul ez esetben nem számít, hogy a partnerrel, vagy egyedül éri-e el az ember az orgazmust, az ejakuláció előnyei ettől függetlenül jelentkeznek.

Sokan küzdenek napjainkban merevedési zavarokkal, ez szorosan összefügg az ejakulációs zavarokkal. Hisz az ejakuláció az a folyamat, amikor a sperma a magömlés során kiürül a hímvesszőből, azonban ehhez az is szükséges, hogy a hímvessző merev legyen az aktus során.

A merevedési zavar esetén a hímvessző nem képes kellően merev lenni vagy maradni az aktus során, ami megnehezíti, vagy akár el is lehetetlenítheti az ejakulációt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden merevedési zavarban lévő férfi érintett lenne az ejakulációs zavarban, hiszen sok más tényező is szerepet játszhat ebben.

Az ejakulációs zavar lehet korai vagy késői ejakuláció, vagy annak teljes hiánya. Ennek hátterében állhat stressz, szorongás, depresszió, bizonyos gyógyszerek szedése, idegrendszeri problémák, vagy hormonális egyensúlyhiány is. A merevedési zavar és az ejakulációs zavarok kezelése lehet hasonló és gyakran együtt történik.

Az orvos által előírt kezelés, például életmódbeli változtatások, gyógyszerek vagy terápia segíthetnek mindkét típusú zavaron.

Hasonló bejegyzések