memóriahab matrac az egyik legmodernebb ágybetét típus, amely képes az emberi test vonalát teljes mértékben lekövetni, és a megfelelő alátámasztásnak hála nincs a testünkre nehezedő nyomás.

Miből készül?

A memory matracok alapanyaga a viszkoelasztikus poliuretán. Ennek az anyagnak köszönhető a matrac változékonysága. Míg alacsony hőmérsékletkor ellenáll a különféle változásoknak, addig, ha magasabb hőmérséklet éri, képes mozdulni. Így ezek a típusú ágybetétek képesek lemintázni a testünket. A felvett minta ellenére a megfelelő alátámasztás megmarad, így nem kell attól tartani, hogy tönkreteszi a derekunkat.

Mióta létezik?

A matrac létrejötte a NASA-hoz köthető. Még 1972-ben történt, hogy elkezdték kifejleszteni ezt az anyagot az űrhajók üléseihez. Az ekkor kifejlesztett anyag nem volt tökéletes, végül nem is lettek készen az ülések, és az akkori kezdetleges memóriahabot jelentősen átalakították. Amikor kiadták a memóriamatracok terveit, a legtöbb cég komoly akadályokba ütközött, ám az egyik vállalat 1991-ben piacra dobta a világ első memoryját.

Miért jó nekünk a memory matrac?

A matrac által leképezett forma mi magunk vagyunk, ennek segítségével kellemes és pihentető alvásban lehet részünk. Klinikai tesztekkel igazolták, hogy a memória ágybetéteken történő alvás ugyanannyi idő alatt sokkal pihentetőbb, mint más típusú matracokkal. Ráadásul az allergiásoknak is jó hírrel szolgálhatunk, ez a típus hipoallergén, a házi poratkák messziről elkerülik. Akik különféle ízületi bántalmakban, álmatlanságban szenvednek, vérkeringési zavaraik vannak, azok számára kiváló választás ez a matrac. Akik csontritkulástól szenvednek, számukra is nagyon jó választás.
Ha szeretnénk, hogy a gerincünk és ízületeink hosszú ideig épek és egészségesek legyenek, mindig válasszunk olyan matracot, amely kényelmes és megfelelően alátámasztja a testünket.

Hasonló bejegyzések