Sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy nyáron is fontosak a vitaminok. A szervezet számára könnyebben telnek ugyanis a napok, hetek, hónapok, mint télen. A téli időszakban gyakoriak a megfázások, a légúti betegségek, a nyár ebből a szempontból ideálisabb.

Többet süt a nap, ezen kívül a friss gyümölcsök és zöldségek is adottak, ráadásul ilyenkor aktívabbak is az emberek. Többet mozognak, hisz a jó időben könnyebben elindul az ember. Mindezek együttese alapján elmondható, hogy a szervezetünk egészsége szempontjából a nyári időszak igazán ideális körülményeket teremt. Azonban ezek mellett is érdemes odafigyelni a vitaminfogyasztásra.

A nyári vitaminok

A szervezetünk számára szükséges vitaminok és ásványi anyagok az étkezéssel fedezhetők, ehhez tudatos odafigyelés és változatos, egészséges étrend szükséges. Nézzük most meg, hogy melyek azok a vitaminok, melyek nyáron is elengedhetetlenek az egészségi állapotunk fenntartásához. Ilyen például a C-vitamin, ami szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálható.

A C-vitamin nagyon fontos a szervezetünk számára, hisz hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, ezen felül a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és fokozza a vas felszívódását is, valamint hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a pszichológiai funkciók fenntartásához. Egyebek mellett hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez, ezáltal a fogak, a bőr,a fogíny, a porcok, a csontozat, az erek normál állapotához, működéséhez.

Szintén fontos vitamin nyáron az E-vitamin, ami egy zsírban oldódó vitamin, nagy mennyiségben található a húsban, tojásban. Az E-vitamin szintén részt vesz a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében. Az A-vitamin szerepe is megkérdőjelezhetetlen, ez hozzájárul a nyálkahártyák és a bőr, valamint a látás normál állapotának fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.

Ugyanígy fontos a D-vitamin is, ami a vér normál kalciumszintjének fenntartásához járul hozzá, ezen kívül pedig az egészséges csontok és izomfunkció fenntartásához. Az emberi testnek napfényre van szüksége a D-vitamin termeléséhez, egy egészséges felnőtt D-vitamin szükségletét általában fedezi, ha elég időt tölt a napon.

Multivitamin az USA Medicaltól

Kiváló minőségű, tiszta és vegyszermentes, természetes összetevőkből álló multivitamint kínál az USA Medical, amely a fent említett vitaminokat is tartalmazza. Férfiaknak és nőknek külön összeállított multivitamin kapszulákat, hisz mindkét nemnek másra van szüksége a szervezet egészséges működéséhez.

Hasonló bejegyzések