A lakás egyik legkényesebb területe a fürdőszoba, mindig ajánlatos tisztán tartani, különben akár egészségügyi problémáink is lehetnek, ha elhanyagoljuk a dolgot. Ne hagyjuk felhalmozódni a koszt, takarítsunk inkább néhány naponta pár percet.

Mire ügyeljünk a fürdőben?

Lehetőleg mindig legyen feltakarítva, bizonyos időközönként szedjük össze a hajakat, szöszöket. Legyen mindig kicsi szemetes a fürdőben, és ürítsük ki. A felhalmozás nem jó dolog, pláne, ha egészségügyi termékek is landoltak benne.
A WC egy sarkalatos pont. Mindig legyen tisztán tartva, ha vendégek jönnek, akkor a deszkát előtte és utána is tisztítsuk meg gondosan. Amennyiben dugulás van, azonnal kezdjük meg az elhárítást. Ha nincs, akkor is érdemes néhány hetente lefolyótisztítót önteni a csészébe. Amennyiben fura szagokat észlelünk, azonnal hívjuk a szerelőt!
A kádat is érdemes bizonyos időközönként kitisztítani. Ebbe beletartozik a lefolyó tisztítása is. Kerüljük a nagyon vegyszeres anyagokat, inkább dolgozzunk házi módszerekkel, citrommal, ecettel. A csempét se hanyagoljuk el, ha már a kádnál járunk, nem elég a sima vizes lögybölés, használjunk tisztítószereket.

Milyen eszközökkel, szerekkel dolgozzunk?

Mindig a lehető legtermészetesebb anyagokat használjuk. Higgyük el, hogy egy ecet is rendkívül jó tisztítószer lehet, sőt, akár jobb is, mint a bolti, adalékanyagokkal teli szerek. Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem lehetséges elkerülni a vegyszeres anyagokat, ilyenkor válasszunk drágább, minőségi árukat. Mindig olvassuk el, hogy mit írnak, miket tartalmaz, elképzelhető, hogy egyik termék „egészségesebb”, mint a másik. Ajánlatos jobb minőségű rongyokat, törlőeszközöket használni, amiket nem kell egy használat után kidobni a kukába.
Amennyiben hetente egy kevés időt rászánunk a fürdőnkre, az mindig úgy fog kinézni, mint a patyolat, és öröm lesz oda betérni.

Hasonló bejegyzések