Mindannyian szeretnénk gyönyörű, gyöngyházfehér mosolyt, azonban ez igen keveseknek adatik meg. A fogfehérítési technológiák ma már egyre szélesebb körben elérhetővé váltak, ezek tartós és egészséges megoldást jelentenek.

Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a hétköznapokban is sokat tehetünk azért, hogy fehérek maradjanak a fogaink – hívja fel a figyelmet a Smile Guide.

A mindennapokban ugyanis könnyen el tudnak színeződni a fogaink, a sárga, a barna, a szürke árnyalatait ölthetik magukra. Gyakran előfordul az is, hogy az elszíneződésen kívül foltok is keletkeznek a fogainkon. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy kétféle elszíneződés létezik: a fog külső részén lévő és a belső elszíneződés.

A fogak elszíneződésének okai

A dohányzás nagyon nagy mértékben elszínezheti a fogakat, ezen kívül a rossz szájhigiénia révén is elszíneződést tapasztalhatunk. Bizonyos gyógyszerek, antibiotikumok szedése is okozhat sárgás, szükség elszíneződést és bizonyos ételek és italok fogyasztása is. Ilyen a kávé, a tea, a szójaszósz, az energiaitalok és a színes cukorkák.

De elszíneződést okoz a paradicsomszósz, a cékla, a curry és a bogyós gyümölcsök fogyasztása is.

Érdemes tehát olyan ételeket fogyasztani, melyek mérsékelten hatnak a fogak színére. Hagyjunk fel a dohányzással, ezzel nemcsak a fogainknak, hanem a tüdőnknek és egész szervezetünknek jót teszünk. Ha színes italokat iszunk, tegyük ezt szívószállal, így az ital sokkal kevésbé fogja átszínezni a fogakat. Ha pedig nem így teszünk, például vörösbort ittunk, utána öblítsük ki a szánkat tiszta vízzel.

A fogak fehérítése

Akármennyire is odafigyelünk fogaink egészségére és fehérségére, eljöhet az idő, amikor fogfehérítésre van szükségünk. Ezzel kapcsolatban érdemes a fogorvos meglátogatása mellett dönteni, az otthoni fogfehérítő készletek nem nyújtanak kellő hatékonyságot, sőt, ha nem tartjuk be a szabályokat, akkor akár kárt is tehetünk az ínyünkben.

Mindenképp tartsuk távol magunkat az interneten keringő, kellő szakértelmet nélkülöző ötletektől, óriási a bizonytalansági tényezők az ilyen-olyan otthoni keverékek használatát illetően.

Hasonló bejegyzések