Bizonyos vitaminok, ásványi anyagok és gyógynövények segíthetnek a nyugtalanság leküzdésében, csökkenteni a stressz szintjét és javítani az alvás minőségét. Napjainkban a stressz az egyik legnagyobb mentális egészségügyi kihívás szerte a világban, nem véletlen, hogy a legtöbben megoldást keresnek rá.

Bár ezek a vitaminok, gyógynövények nem képesek megoldani a stresszel kapcsolatos valamennyi nehézséget, fontos szerepet játszhatnak a stressz kezelésében, ami kulcsfontosságú a mentális jólét és a fizikai egészség szempontjából.

Érdemes észben tartani, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás is legalább olyan fontos, mint a vitaminok szedése, mint ahogy az is, hogy mielőtt bármit elkezdenénk szedni, tekintsük át orvosunkkal az ideálist adagolást és ha vannak olyan gyógyszerek, melyeket rendszeresen szedünk, kérdezzük meg, hogy a táplálékkiegészítők milyen hatással lehetnek erre.

A stressz ellen jól jöhet a B-vitamin, és vannak olyan készítmények, melyek komplex módon tartalmazzák a B-vitaminok teljes csoportját. A szervezetünk B-vitamin szintje elengedhetetlen az optimális fizikai egészséghez és az agyműködéshez, és nagy szerepet játszhat abban, hogy az agyunk megfelelően működjön. Ez potenciálisan magában foglalja a stressz enyhítésének elősegítségét is.

Ugyanígy fontos lehet a C-vitamin is, ami bőségesen megtalálható a bogyós gyümölcsökben és a citrusfélékben. Több szempontból is hasznos lehet, hogy támogathatja a szív egészségét, erősítheti az immunitást, a memóriát, és egyes szakértők szerint segíthet szabályozni a kortizolszintet is, csökkentve ezzel a stressz szintjét.

Szintén sokan ajánlják a stresszes életre az Omega-3 zsírsavakat, melyekről úgy tartják, hogy segíthetnek az olyan problémákban, mint a szívbetegségek, a kognitív hanyatlás, bizonyos gyulladások és a stressz szintjének csökkentése.

Szintén a nyugodtabb élet reményében szednek az emberek magnéziumot, ez az ásványi anyag az immunrendszertől az idegműködésen és a vérsejteken át az izomzatig mindent támogathat. A kutatók azt állítják, hogy az alacsony magnéziumszint érzékenyebbé teheti a szervezetet a stresszre, ez az ásványi anyag ugyanis vélhetően kölcsönhatásba lép a különböző stresszhormonokkal, így segít szabályozni a szervezet válaszreakcióit.

Hasonló bejegyzések